Електронна фактура

Благодарение на интернет, който днес улеснява работата и живота на хората, като цяло, се появи програма, чрез която се изпращат фактури по електронен път лесно, по-евтино и безопасно. Обикновено, това препращане се осъществява чрез имейл, но всъщност „пощенската кутия“ е доста несигурен начин. Точно затова, ползвайки тази система, потребителите могат да бъдат убедени, че тяхната електронна фактура, ще достигне до получателя си невредима. Ако все още смятате електронната поща за нещо надеждно, прочетете следното: с нея, няма как да бъдете сигурни, че доставката ще отиде при точния човек, прикачените файлове могат лесно да се отворят от когото и да било, заради легалния си статус, който всъщност може да се оспори. Освен това, тя е лесна мишена за вируси от всякакъв род.

Системата, чрез която една електронна фактура се праща, получава, проверява, съхранява и т.н., може да се използва от всяко лице, независимо дали е физическо или юридическо. Тя спестява време и пари на купувача и доставчика.

По принцип, системите, които се занимават с подобни фактури, изискват свързване чрез телефон или имейл. Оттам нататък, следва среща с професионалисти, изясняване на въпросите на клиентите, запознаване с нуждите и изискванията на хората, подробна информация, обуславяща всичко, което трябва да се разбере от потребителите.

При издаване на електронна фактура, не е необходимо за запазвате хартиените копия. Тя е напълно валидна и законосъобразна, и спестява средства и усилия за хартиени продукти, съхранение и пренасяне. Ако, все пак, сте привърженици на хартията, винаги може да разпечатате фактурата, въпреки че това не е нужно.

Ако се питате, как една система съхранява по-добре документите ви – отговорът е, чрез специално хранилище, което ще ги опази до поставения от вас срок. Може да ги свалите и прегледате, когато пожелаете. Разбира се, както получателите, така и вие, може да запазите документите на технически средства, които ще се поддържат в програмата най-малко три месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Спам проверка! *